5 moduri în care poți integra pasta vegetală în cina ta

Timp citire:
5 moduri în care poți integra pasta vegetală de linte sau bob în cina ta
Poză de la StylePhography

Pasta vegetală tartinabilă reprezintă o alegere savuroasă și sănătoasă, ideală pentru oricine urmează o dietă vegetariană, ori ține post și caută o gustare sau un mic dejun simplu, rapid și hrănitor. În plus, pasta vegetală din linte sau bob de la Sano Vita reprezintă o modalitate ideală de a include cât mai multe alimente bogate în nutrienți în dieta ta, pentru că, așa cum știm deja cu toții, o alimentație sănătoasă este una diversificată.

Cu toate acestea, mulți se limitează la a consuma aceste pateuri vegetale exclusiv la micul dejun, în ciuda ingredientelor de calitate, bogate în proteine, fibre, vitamine și minerale.

Așadar, îți propunem mai jos cinci moduri inedite și gustoase prin care poți integra pasta vegetală din linte sau bob în preparate numai bune pentru o cină sățioasă și hrănitoare.

 

  1. Plăcintă din legume cu pastă vegetală

Dacă vrei să pregătești pentru următoarea cină un preparat plin de savoare și cu multe legume, poți încerca următoarea rețetă de plăcintă fără aluat.

Trage într-o tigaie o ceapă, puțin usturoi, un ardei, un morcov, doi cartofi și o mână de broccoli sau conopidă, toate tăiate în bucăți sau felii subțiri. De asemenea, poți adăuga sau înlocui, după gust, cu orice legume ai la îndemână. După ce legumele s-au înmuiat ușor, adaugă un praf de sare, o lingură de amidon de porumb, condimentele tale preferate, puțin ulei de măsline și conținutul unui pateu vegetal din linte sau bob. Amestecă bine și pune compoziția la cuptor într-o tavă unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Coace plăcinta la 160°C pentru 20-30 de minute.

 

  1. Pizza cu pastă vegetală

Următoarea dată când faci pizza și nu știi ce să mai pui pe ea pentru un plus de aromă, poți să încorporezi niște pastă vegetală în sosul de roșii sau poți chiar înlocui sosul cu unul dintre sortimentele Sano Vita de pastă vegetală din linte sau bob – o poți alege pe cea cu ardei picant, roșii și ceapă sau ardei și tarhon. Astfel, vei obține o pizza mai sățioasă și aromată, cu un element nou și inedit de savoare.

 

  1. Rulouri cu legume și pastă vegetală

Dacă optezi pentru o cină rapidă, ușoară și plină de prospețime, alege să pregătești niște rulouri simple cu legume.

Taie în felii subțiri niște ardei, morcov, castravete, varză roșie și sfeclă – dacă le preferi mai moi, le poți trage în tigaie pentru cinci minute. Pregătește dinainte câteva frunze mari de salată sau varză și întinde pe acestea niște pastă vegetală din linte sau bob. Așază părți egale din legumele abia pregătite pe frunzele de salată sau varză și rulează-le. Opțional, poți adăuga și niște frunze proaspete de mentă sau busuioc.

 

  1. Ciuperci umplute cu legume și pastă vegetală

Următorul preparat propus de noi este reprezentat de celebrele ciuperci umplute, pline de nutrienți, fibre și proteine – și, mai ales, de gust!

Începe prin a spăla 15 ciuperci și a îndepărta codițele acestora. Taie în cuburi codițele ciupercilor, o ceapă, un ardei, un morcov, o roșie și o mână de spanac și trage legumele în tigaie pentru câteva minute. După ce legumele s-au înmuiat puțin, adaugă o mână de nuci mărunțite, puțin pesmet și câteva linguri de pastă vegetală din linte sau bob. Condimentează, amestecă bine, apoi umple ciupercile cu părți egale din compoziție. Pune ciupercile la cuptor (180°C) pentru 15 minute și presară deasupra pătrunjel proaspăt.

 

  1. Sos aromat din pastă vegetală

Ultima noastră propunere este de a integra pasta vegetală într-un sos aromat pe care să îl poți servi alături de orice preparat. Tot ce îți trebuie este un pateu vegetal din linte sau bob, câteva roșii deshidratate, zeama de la jumătate de lămâie sau lime, o lingură de ulei de măsline și condimente după gust. Adaugă toate ingredientele într-un blender și mixează până obții o pastă moale și omogenă. Servește sosul imediat sau păstrează-l la frigider pentru o zi sau două.

 

Sperăm că aceste idei îți vor fi de folos și că te vor încuraja să folosești pasta vegetală în feluri de mâncare diversificate, nu doar la micul dejun! Alte rețete pe care Chef Daniela Dan le recomandă: sandwich și wrap cu pastă vegetală și burgeri vegani din fasole cu chiflă neagră.

Expertul SanoVita
Expertul SanoVitahttps://www.sanovita.ro/
Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Ce înseamnă colon iritabil: simptome, tratament și cauze

În urma unui disconfort abdominal sau unei schimbări anormale de scaun când mergi la baie, te întrebi probabil dacă este ceva grav sau nu,...

8 cereale fara gluten, pline de sanatate – retete pentru o digestie lina si vitalitate!

Glutenul este un tip de proteina care se gaseste in diferite tipuri de cereale precum grau (si varietatile de grau, ca spelta, kamut, durum,...

Pofta și nevoia de dulce: Cum să înțelegi ce este în spatele ei, pentru a o controla mai ușor

Ai poftă de dulce din când în când? Nu este nimic în neregulă cu asta, atât timp cât nu se întâmplă des. Însă dacă...

Articole din aceeasi categorie

Ce înseamnă colon iritabil: simptome, tratament și cauze

În urma unui disconfort abdominal sau unei schimbări anormale de scaun când mergi la baie, te întrebi probabil dacă este ceva grav...

8 cereale fara gluten, pline de sanatate – retete pentru o digestie lina si vitalitate!

Glutenul este un tip de proteina care se gaseste in diferite tipuri de cereale precum grau (si varietatile de grau, ca spelta,...

Pofta și nevoia de dulce: Cum să înțelegi ce este în spatele ei, pentru a o controla mai ușor

Ai poftă de dulce din când în când? Nu este nimic în neregulă cu asta, atât timp cât nu se întâmplă des....