Ciorbă de Perișoare Vegetale

Timp citire:

Pregătirea meselor alimentare poate fi o adevărată provocare, cu siguranță v-ați întrebat cel puțin măcar o dată ce să mai bucătăriți, astfel încât să diversificați nutriția și să vă satisfaceți gusturile. Propunerea de astăzi aduce în prim plan un preparat-vedetă pe la noi – anume ciorba cea de toate zilele. Sugestia noastră este o ciorbă sănătoasă prin excelență, o ciorbă reinterpretată și adaptată în special pentru cei care nu consumă produse de origine animală, ciorba de perișoare vegetale.

Ciorba este un fel de mâncare popular și tradițional în același timp, se regăsește atât pe mesele din familie, cât și în meniurile din restaurante. Pe lângă varietatea de ingrediente de bază ce pot fi folosite în prepararea sa, ciorba aduce beneficii organismului, hidratează, hrănește, contribuie la sănătatea sistemului digestiv, este slabă din punct de vedere caloric și ușor de pregătit. Nu trebuie să vă faceți griji atunci când optați pentru ciorbă în meniu, există  felurite tipuri pentru toate gusturile, chiar și pentru cei mai mofturoși.

TIMP DE PREPARARE   1 oră 

PORȚII  6-8 (însemnând 30 de biluțe)

TIP REȚETĂ  Supe și Ciorbe

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente pentru perișoare:

Ingrediente pentru ciorbă:

  • 2,5 l apă
  • 400 ml borș
  • 2 linguri ulei presat la rece
  • 2 cepe mare
  • 2 linguri apă
  • 3 căței usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ½ păstârnac
  • 1 ½ pătrunjel
  • 1 felie mică țelină rădăcină sau 1 tijă frunze
  • 2 ardei kapia
  • 2 legături leuștean proaspăt
  • ½ linguriță piper

Opțional: Smântână caju

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Granule vegetale

Fulgi de drojdie inactivă

Fulgi de ovăz

Psyllium tărâțe

Mod de preparare perișoare:

Punem într-o oală cuprinzătoare, granulele de soia, 500 ml apă și 1 lingură amestec de legume și le fierbem timp de 10 minute (la foc mediu), apoi le scurgem bine. Separat, într-o altă oală, fierbem (tot la foc mediu) orezul într-un litru de apă, preț de 15 minute, apoi îl lăsăm la scurs. Călim ușor ceapa în ulei, cu cele 2 linguri de apă și cu piper, pe care le punem într-o tigaie pe foc până când ceapa devine translucidă. Într-un alt vas, amestecăm toate ingredientele apoi formăm perișoarele. Le punem pe o tavă și le lăsăm deoparte până pregătim și legumele.

Mod de preparare supă:

Baza supei, alcătuită din ceapa tăiată mărunt, cu uleiul și cele 2 linguri de apă, se pun în oala în care vom face supa. Această compoziție se „călește”, la foc mic până ce ceapa devine translucidă (aproximativ 7 minute), după care adăugăm usturoiul tocat mărunt. Rădăcinoasele curățate și tăiate în cubulețe mici se adaugă în oală și se lasă și acestea la gătit 7 minute. Următorul trimis în supă este ardeiul, pe care îl gătim aproximativ  5 minute. Adăugăm apa clocotită peste zarzavaturi și mai fierbem încă 7 minute. După aceea, completăm cu borșul fierbinte (acesta trebuie fiert înainte pentru a nu se opri procesul de fierbere al ciorbei  și reducem focul la  flacără foarte mică. Ca orice bucătar care se respectă, verificăm compoziția dacă este pe gustul nostru, sărată și condimentată. Adăugăm cu atenție perișoarele și lăsăm la fiert (neapărat la foc mic) timp de 5-10 minute până se ridică toate perișoarele la suprafață. După ce oprim focul, adăugăm verdeața tocată fin. Pentru extra savoare putem servi cu smântână de caju.

Poftă bună, ciorba de perișoare vegetale să vă binedispună!

 

 

 

Știați că?

  • Leușteanul e mai mult decât o plantă aromatică? Acesta este considerat și plantă medicinală având efecte benefice asupra sistemului digestiv și asupra sistemului nervos?
  • Cea mai veche dovadă a unei rețete de supe datează din anul 6000 ÎEN.
  • S-a dovedit că femeile mănâncă mai multă ciorbă decât bărbații?
  • Luna ianuarie este luna națională a supei în SUA?
  • Supa de ceapă este una dintre cele mai sofisticate supe din lume?
Daniela Dan
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Ce înseamnă colon iritabil: simptome, tratament și cauze

În urma unui disconfort abdominal sau unei schimbări anormale de scaun când mergi la baie, te întrebi probabil dacă este ceva grav sau nu,...

8 cereale fara gluten, pline de sanatate – retete pentru o digestie lina si vitalitate!

Glutenul este un tip de proteina care se gaseste in diferite tipuri de cereale precum grau (si varietatile de grau, ca spelta, kamut, durum,...

Pofta și nevoia de dulce: Cum să înțelegi ce este în spatele ei, pentru a o controla mai ușor

Ai poftă de dulce din când în când? Nu este nimic în neregulă cu asta, atât timp cât nu se întâmplă des. Însă dacă...

Articole din aceeasi categorie

Ce înseamnă colon iritabil: simptome, tratament și cauze

În urma unui disconfort abdominal sau unei schimbări anormale de scaun când mergi la baie, te întrebi probabil dacă este ceva grav...

8 cereale fara gluten, pline de sanatate – retete pentru o digestie lina si vitalitate!

Glutenul este un tip de proteina care se gaseste in diferite tipuri de cereale precum grau (si varietatile de grau, ca spelta,...

Pofta și nevoia de dulce: Cum să înțelegi ce este în spatele ei, pentru a o controla mai ușor

Ai poftă de dulce din când în când? Nu este nimic în neregulă cu asta, atât timp cât nu se întâmplă des....