Supa vegetala

Timp citire:

supa vegetalaDe cate ori nu ai citit o reteta a carei lista de ingrediente continea o anumita cantitate de supa vegetala? Ei bine, acum ai ocazia sa afli cum poti sa pregatesti singura, in propria bucatarie, acest tip de supa pe legume, care poate sta la baza a numeroase retete de post sau vegane (in principal, sosuri si mancaruri)! Bonus: supa vegetala este realizata din resturi de legume, deci te ajuta sa folosesti si cojile, sa gatesti mai responsabil, sa arunci mai putin la gunoi si sa maximizezi – in acelasi timp – si bugetul familiei tale. In functie de ce ingrediente adaugi in reteta, supa vegetala rezultata va avea mereu alt gust aromat. Deci nu mai cumpara din comert supa vegetala, pregateste-o singura si apoi congeleaz-o, pentru a o avea mereu la indemana!

TIMP PREPARARE   65 minute

PORTII   2,8 litri

TIP RETETA   Supa

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Supa vegetala

  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • ½ ceapa
  • 4 cani de resturi vegetale
  • 3 catei de usturoi
  • 2,5 cm ghimbir
  • 2 frunze de dafin
  • cateva crengute de rozmarin
  • o mana de patrunjel proaspat
  • sare, dupa gust
  • 12-14 cani apa

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsul!

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Supa vegetala

  • Pentru a pregati o supa vegetala din ingredientele de mai sus, curata de coaja ceapa, ghimbirul si usturoiul si taie in bucati mari morcovul intreg, telina si ceapa, feliind subtire ghimbirul.
  • Intr-o oala incapatoare, adauga toate ingredientele curatate si taiate, apoi completeaza cu resturile vegetale puse deoparte anterior. Pentru aceasta reteta de supa vegetala poti folosi orice verdeturi si legume un pic ofilite din frigiderul propriu, coji si capete de la morcovi, cartofi dulci, ceapa uscata/verde/praz, codite de ciuperci/broccoli, frunze de telina: posibilitatile sunt nesfarsite, iar gustul pe care il va avea supa vegetala rezultata va fi diferit de fiecare data, in functie de ce pui in ea.
  • Toarna in oala toata cantitatea de apa rece si adauga sare, dupa gust.
  • Asteapta ca baa pentru supa vegetala sa dea in clocot, apoi redu focul la minim si lasa oala la fiert, cu un capac deasupra, timp de 1 ora.
  • Stinge focul, da capacul la o parte si scoate toate legumele din lichid, folosind un cleste metalic sau de silicon.
  • Toarna supa vegetala printr-o sita, intr-un borcan sau o sticla incapatoare.

  Observatii reteta Supa vegetala

  • Poti depozita supa vegetala astfel obtinuta la frigier (timp de maximum 1 saptamana) sau la congelator (timp de luni bune). Daca vrei sa o congelezi, imparte-o in portii mai mici, cu ajutorul unor caserole acoperite (lasa spatiu, pentru expansiunea supei, odata ce ingheata) sau a unei forme de gheata (asa poti sa adaugi cateva cuburi de supa vegetala la retetele care o cer).
  • Adauga savoare si valoare nutritionala supei tale vegetale prin includerea urmatoarelor produse in ea: ierburi proaspete (cimbru, coriandru), ardei iuti, ciuperci shiitake, condimente pudra (turmeric, ghimbir).
  • Pentru a fi mereu pregatita de a face o supa vegetala, aduna in timp resturile de la legume, intr-o punga sigilata in partea superioara. Da punga la congelator si completeaz-o, in timp, cu resturi vegetale noi. Cand strangi destule, pregateste o portie de supa vegetala.

  Stiai ca?

  • Daca vei include multi cartofi si napi in amestecul de supa vegetala, vei obtine un rezultat tulbure? Iar sfecla rosie va domina supa, ca gust si culoare.
  • Dovleceii si fasolea verde devin amare daca sunt fierte mult timp, deci nu sunt recomandate pentru supa vegetala?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Supa vegetala
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Expertul SanoVita
Expertul SanoVitahttps://www.sanovita.ro/
Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Ce înseamnă colon iritabil: simptome, tratament și cauze

În urma unui disconfort abdominal sau unei schimbări anormale de scaun când mergi la baie, te întrebi probabil dacă este ceva grav sau nu,...

8 cereale fara gluten, pline de sanatate – retete pentru o digestie lina si vitalitate!

Glutenul este un tip de proteina care se gaseste in diferite tipuri de cereale precum grau (si varietatile de grau, ca spelta, kamut, durum,...

Pofta și nevoia de dulce: Cum să înțelegi ce este în spatele ei, pentru a o controla mai ușor

Ai poftă de dulce din când în când? Nu este nimic în neregulă cu asta, atât timp cât nu se întâmplă des. Însă dacă...

Articole din aceeasi categorie

Ce înseamnă colon iritabil: simptome, tratament și cauze

În urma unui disconfort abdominal sau unei schimbări anormale de scaun când mergi la baie, te întrebi probabil dacă este ceva grav...

8 cereale fara gluten, pline de sanatate – retete pentru o digestie lina si vitalitate!

Glutenul este un tip de proteina care se gaseste in diferite tipuri de cereale precum grau (si varietatile de grau, ca spelta,...

Pofta și nevoia de dulce: Cum să înțelegi ce este în spatele ei, pentru a o controla mai ușor

Ai poftă de dulce din când în când? Nu este nimic în neregulă cu asta, atât timp cât nu se întâmplă des....