• Pachet
PACHET UNT DE ARAHIDE DELICIOS
 

Despre untul de arahide

Untul de arahide este un produs extrem de popular mai ales in tarile din vest si Statele Unite, dar castiga din ce in ce mai mult teren si la noi in tara. El are o multime de proprietati nutritive si ofera o multitudine de beneficii organismului: beneficii pentru sistemul circulator, pentru sistemul cardiovascular, pentru muschi, pentru oase, pentru digestie, pentru memorie. Desi este bogat in calorii, untul de arahide se recomanda in diete, fiind satios si un produs complex prin continutuul sau, reducand nevoia de a consuma alte alimente. Majoritatea personelor care l-au incercat au constatat ca agreeaza untul de arahide, cu exceptia celor alergici la arahide in sine. Untul de arahide poate fi cumparat si din Romania, insa trebuie sa fii atent la continutul produsului cumparat: este indicat sa consumi unt de arahide natural, cu adaos cat mai mic de alte ingrediente, gen sare, zahar sau ulei.

Ce este untul de arahide

Ca sa intelegem ce este untul de arahide, trebuie sa pornim de la baza fabricarii lui, adica de la arahide. Arahidele sunt, contrar tuturor asteptarilor tale, niste leguminoase, obtinute dintr-o planta, alunul de pamant, ale carei fructe se formeaza si ajung la maturitate sub pamant, intr-un fel de pastai. Aceste pastai contin alunele de pamant sau arahidele atat de iubite.

Untul de arahide este un aliment pe cat de simplu de obtinut, pe atat de bun pentru sanatate. Consumat cu moderatie, iti va demonstra toate calitatile nutritive si te va tine satul si plin de energie timp îndelungat. Textura lui uimeste consumatorul, este fina, lipicioasa si in acelasi timp cremoasa, iar gustul sau de alune, sarat si dulce in acelasi timp - absolut senzational.

Putem considera ca untul de arahide are un pret mic, daca punem in legatura pretul de comercializare cu valoarea sa nutritionala si cu faptul ca numai 2 linguri de unt de arahide intins pe o felie-doua de paine consumate dimineata iti vor asigura energia necesara pana la pranz.

Arahidele se cultiva pe suprafete extinse in China, Africa, S.U.A., India, Mexic, Spania, Franta, Italia. Principalii producatori, prelucratori si exportatori sunt SUA, China si Argentina, iar la noi in tara se pot cultiva arahide in Oltenia, in conditiile unui sol bine irigat, pentru o recolta bogata. Totusi, intrucat traditita cultivarii arahidelor nu este dezvoltata suficient in Romania, majoritatea celor care comercializeaza unt de arahide il importa.

Untul de arahide se gaseste in hypermarketuri, dar si pe site-ul Sano Vita, la pret avantajos. Cu putina rabdare il poti face si tu acasa, dar conditiile de depozitare depind de modul in care untul de arahide a fost procesat. Daca l-ai facut acasa, recomandam sa il tii la frigider pana cand il termini. Daca l-ai cumparat gata procesat, il poti pastra si in camara, la temperatura constanta, daca ai grija sa inchizi bine borcanul si sa nu ramana in el urme de alte alimente. De exemplu, daca vei consuma direct din borcanul cu unt de arahide folosind un colt de paine sau un biscuit, pot ramane firimituri in interior care sa duca la alterarea produsului, daca acesta nu este tinut la rece.

Pastrarea la temperaturi scazute a unui borcan cu unt de arahide inceput ii prelungeste termenul de valabilitate: de la 3 luni (tinut in camara) pana la 9 luni (pastrat in frigider). Poate fi consumat oricand, dar este iubit mai ales de vegetarieni si extrem de apreciat de catre cei care tin post, date fiind valorile sale nutritive.

Din ce se obtine untul de arahide

Untul de arahide este un aliment destul de putin si simplu de prelucrat. El se obtine macinand arahidele (in prealabil decojite – crude, prajite sau coapte) pana cand se transforma intr-o pasta fina denumita unt. Se poate adauga putin ulei de arahide, sare sau indulcitori.

Proprietatile untului de arahide

Untul de arahide are multe proprietati benefice pentru organismul uman. Poate fi consumat in perioadele de post, dar si in afara acestora. Este recomandat femeilor insarcinate si chiar si celor care alapteaza, avand in vedere continutul de folat al arahidelor. Daca nu dauneaza mamei (aceasta nu sufera de alergie), nu va dauna nici fatului sau bebelusului (in cazul consumului de catre mama care alapteaza) avand in vedere ca alergia la arahide este in general ereditara.

In alimentatia bebelusului il poti introduce abia dupa varsta de 1 an, avand in vedere consisitenta acestuia lipicioasa, care il face greu de inghitit.

Continutul in proteine si minerale ale untului de arahide

 O lingura de unt de arahide aduce organismului tau:

14% din doza zilnica recomandata de mangan

8% din doza zilnica recomandata de magneziu

7% doza zilnica recomandata de cupru

Continutul in vitamine al untului de arahide

Untul de arahide este un aliment hranitor, 100 de grame furnizand :

9% din doza zilnica recomandata de vitamina E

14% din doza zilnica recomandata de Vitamina B3

5% din doza zilnica recomandata de Vitamina B6

3% din doza zilnica recomandata de folat 

Continutul in fibre al untului de arahide

Untul de arahide contine aproximtiv 8% fibre alimentare, cu ajutorul carora regleaza nivelul zaharului din sange si reduce colesterolul "rau".

Grasimile sanatoase din untul de arahide

Untul de arahide conține predominant grăsimi mono - și polinesaturate, cunoscute ca și grăsimi bune pentru sănătatea noastră. Sunt studii care au evidențiat că înlocuirea untului de origine animală cu cel de arahide, ar putea reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor.

Resveratrol, secretul untului de arahide

Arahidele contin un nutrient care se numeste resveratrol (prezent si in coaja si semintele strugurilor rosii, afine, mure sau merisor), un compus fenolic antimicrobian natural, care ajuta organismul tau sa lupte impotriva virusurilor si bacteriilor. De asemenea, resveratrolul pastreaza ADN-ul intact, repara moleculele deteriorate de radicalii liberi. Avand o actiune puternic antioxidanta, incetineste prosul de imbatranire al celulelor, spijina circulatia si ajuta la reducerea inflamatiei.

Alte proprietati ale untului de arahide

In doua linguri de unt de arahide gasim 7 g de proteine, cu ajutorul carora organismul isi dezvolta tesutul muscular, iar doza de potasiu din acest aliment contracareaza si echilibreaza nivelul sodiului din corpul tau.

Acest pachet contine:



Alte produse din aceeasi categorie:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii

Fii primul care scrie recenzia la acest produs !

Produs adăugat la wishlist